26/10/2021 26/10/2021 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ρεπορτάζ/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, αλλά και με τον πρέποντα σεβασμό τίμησαν και φέτος η Θεσσαλονίκη τον προστάτη της, Άγιο Δημήτριο. Στο Πολυαρχιαρατικό συελλείτουργο που τελέστηκε το πρωί προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ....
26 Οκτωβρίου, 2021 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 12:53

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ρεπορτάζ/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, αλλά και με τον πρέποντα σεβασμό τίμησαν και φέτος η Θεσσαλονίκη τον προστάτη της, Άγιο Δημήτριο.

Στο Πολυαρχιαρατικό συελλείτουργο που τελέστηκε το πρωί προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ. Θεοκλήτου, Τρίκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρίσταται ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Πιστοί από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του μυροβλύτη αγίου και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας.

Ο προϊστάμενος και οι εφημέριοι του ναού είχαν μεριμνήσει, ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα ευλαβικά. Οι πιστοί φορούσαν μάσκα και η προσκύνηση πραγματοποιήθηκε τμηματικά. Παράλληλα τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις και οι εικόνες καθαρίζονταν συχνά και σχολαστικά.

Σε λίγη ώρα θα τελεσθεί η επίσημη Δοξολογία με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης παρουσίας της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων