18/07/2020 18/07/2020 Ξεκινήσανε από εχθές και θα συνεχίζονται για 12ήμερες οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό ναό προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Στις 7 μ.μ. ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς μαζί με τους εφημερίους αρχιμ. Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη τέλεσαν την ακολουθία του προεόρτιου πανηγυρικού Εσπερινού. Προ της απολύσεως οι ιερείς μαζί...
18 Ιουλίου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 22:06

Προεόρτιος Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας

Διαδώστε:
Προεόρτιος Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας

Ξεκινήσανε από εχθές και θα συνεχίζονται για 12ήμερες οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό ναό προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Στις 7 μ.μ. ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς μαζί με τους εφημερίους αρχιμ. Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη τέλεσαν την ακολουθία του προεόρτιου πανηγυρικού Εσπερινού.

Προ της απολύσεως οι ιερείς μαζί με τους ψάλτες και τους παρευρισκομένους πιστούς εξήλθαν του Ιερού Ναού λιτανεύοντας την ιερή εικόνα του Προφήτου Ηλιού και τέλεσαν στον αύλειο χώρο τις αρτοκλασίες.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του προφήτη Ηλία , στον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε στην Παλαιά Διαθήκη όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Γ και Δ Βασιλειών.

Επίσης αναφέρθηκε στην παρουσία του Προφήτη Ηλία στην Καινή Διαθήκη αφού δεν γνώρισε θάνατο και ανελήφθη στους ουρανούς αλλά και στο ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει στο μέλλον κατά  την δευτέρα παρουσία το Κυρίου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Πρακτορείο «Ορθοδοξία» – Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων