06/05/2019 06/05/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Α’ συμποσίου με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Λίκνο Πολιτισμού: 1500 έτη από την Κοίμηση του Αγ. Κυρίλλου» αφιερωμένο στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. Νικολάου Μουτσοπούλου (13 Μαρτίου 2019), που διοργάνωσαν το Κέντρο Μελέτης πολιτιστικής κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς τελεί υπό την...
06 Μαΐου, 2019 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2019 - 20:40

1500 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Κυρίλλου

Διαδώστε:
1500 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Κυρίλλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Α’ συμποσίου με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Λίκνο Πολιτισμού: 1500 έτη από την Κοίμηση του Αγ. Κυρίλλου» αφιερωμένο στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. Νικολάου Μουτσοπούλου (13 Μαρτίου 2019), που διοργάνωσαν το Κέντρο Μελέτης πολιτιστικής κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Την διημερίδα τιμούν με την παρουσία τους εκλεκτοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι μεταξύ των οποίων και ο JanZozul’ak, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Nitra/Σλοβακία, οι οποίοι εγγυώνται την επιτυχία και το υψηλό επίπεδο των εργασιών. Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσωπεί ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ενώ παρευρίσκονται ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο Θεοφιλέστατος Eπίσκοπος Aμορίου κ. Nικηφόρος, επιστήμονες και πολλοί φοιτητές της Βυζαντινής Φιλοσοφίας και Αρχαιολογίας. Τον επιστημονικό συντονισμό της διημερίδας έχει η Αγγελική Δεληκάρη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων