05/06/2019 05/06/2019 Με την ευκαιρία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου , σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του. Το...
05 Ιουνίου, 2019 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2019 - 21:29

Στη Θεσσαλονίκη το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα

Διαδώστε:
Στη Θεσσαλονίκη το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα

Με την ευκαιρία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου , σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του. Το Ιερό Λείψανο το υποδέχτηκε, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, παρουσία ιερέων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η τελευταία αναστάσιμη Θ’ ώρα. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη, κ. Άνθιμο, για την φιλοξενία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο της Οσιας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία, κατά τα προσφυγικά χρόνια, διακόνησε στον ιερό ναό. Ως ανάμνηση της ημέρας, εδώρησε προς τον Ιερό Ναο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας.

 

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων