16/07/2020 16/07/2020 Την μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τουμπα Θεσσαλονίκης εόρτασε σήμερα ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός. Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος , πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα , ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Την διακονία...
16 Ιουλίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 22:56

Στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης εορτάστηκε η Αγία Μαρίνα

Διαδώστε:
Στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης εορτάστηκε η Αγία Μαρίνα

Την μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τουμπα Θεσσαλονίκης εόρτασε σήμερα ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος , πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα , ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την διακονία του λόγου κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου ανέλαβε ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή της Αγίας Μαρίνας.

Ακούστε την ομιλία: 

 

Πριν την απόλυση του εσπερινού ο Παναγιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερους δυο νέους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τους π. Νικόλαο Στόκα, εφημέριο του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας και π. Αθανάσιο Τσίγκο εφημέριο του Μητροπολιτικού ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο προϊστάμενος δεξιώθηκε κλήρο και λαό στο ενοριακό κέντρο του ναού.

Αύριο θα κορυφωθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ακολουθία του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων