20/05/2019 20/05/2019 Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ιερό ναό στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ιπποδρομίου. Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πλαισιούμενος από τον Γεν. Αρχιερατικό αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη , τον Προιστάμενο του Ι.Ν. Αρχιμ. Ιγνάτιο Ιωαννίδη, ιερείς και διακόνους της...
20 Μαΐου, 2019 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 20:42

Συγκινητικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη στον εσπερινό για τους δύο μεγάλους Αγίους

Διαδώστε:
Συγκινητικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη στον εσπερινό για τους δύο μεγάλους Αγίους

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ιερό ναό στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ιπποδρομίου. Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πλαισιούμενος από τον Γεν. Αρχιερατικό αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη , τον Προιστάμενο του Ι.Ν. Αρχιμ. Ιγνάτιο Ιωαννίδη, ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Από νωρίς πλήθος κόσμου προσέτρεξε να προσκυνήσει τα λείψανα των Αγίων και να λάβει την ευλογία των μεγάλων ισαποστόλων, ενώ απλοί περαστικοί της Ιπποδρομίου δεν έχαναν την ευκαιρία να ανάψουν ένα κερί στη χάρη των αγίων. Στη σύντομη ομιλία του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο συναξάρι και στην προσφορά των αγίων στην Ορθόδοξη πίστη. Λίγο πριν απόλυση του εσπερινού τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο π. Ιγνάτιος στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο που ευλόγησε με την παρουσία του τον ευσεβή λαό και τίμησε την πανήγυρη, ενώ ανέλυσε (σ.σ. ο π. Ιγνάτιος) το πώς τα Αγία λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρέθηκαν στον Ιερό Ναό από τον μακαριστό αρχιμ. Κυπριανό Γλαρούδη. Οι εορτασμοί των αγίων ξεκίνησαν την Κυριακή με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτανεία και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη το απόγευμα με ιερά παράκληση και προσκύνηση των τιμίων λειψάνων.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων