08/04/2019 08/04/2019 Συνάντηση βυζαντινών χορών Θεσσαλονίκης με τον τίτλο “Έφθασε Καιρός… ” και τη συμμετοχή 8 βυζαντινών Εκκλησιαστικών χορωδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ . Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εργαστήρι Χριστιανικής Λατρείας και τελούσε το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. Πρόκειται για εκδήλωση ενταγμένη στη συνήθεια των τελευταίων χρόνων όπου βυζαντινοί χοροί...
08 Απριλίου, 2019 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 21:26

“Συνάντηση” 8 βυζαντινών Εκκλησιαστικών χορωδιών

Διαδώστε:
“Συνάντηση” 8 βυζαντινών Εκκλησιαστικών χορωδιών

Συνάντηση βυζαντινών χορών Θεσσαλονίκης με τον τίτλο “Έφθασε Καιρός… ” και τη συμμετοχή 8 βυζαντινών Εκκλησιαστικών χορωδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ . Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εργαστήρι Χριστιανικής Λατρείας και τελούσε το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. Πρόκειται για εκδήλωση ενταγμένη στη συνήθεια των τελευταίων χρόνων όπου βυζαντινοί χοροί ερμηνεύουν Εκκλησιαστικούς ύμνους λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναδεικνύοντας το υμνογραφικό και μουσικό πλούτο αυτής της περιόδου. Οι χοροί που συμμετέχουν είναι το Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς, το Ηδύμελον, ο Χορός Ψαλτών Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας ο Θεσβίτης, ο Ι. Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος, οι Φιλαθωνίται, ο Φώτιος ο Μέγας, που απέδωσαν αριστοτεχνικώς μέλη της Μεγάλης Εβδομάδος και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα από το φιλόμουσο κοινό.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων