15/04/2019 15/04/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πρωτοψαλτών της Μακεδονίας με τίτλο  “Ψάλλοντας τα μεγαλεία του Θεού” στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης. Οι φιλόμουσοι που γέμισαν τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μέλη της βυζαντινής μουσικής από έμπειρους δάσκαλους της ψαλτικής, τους άρχοντες οφικιάλιους της Μ. τ. Χ. Ε. Σωτήριο...
15 Απριλίου, 2019 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 21:32

Συνάντηση Πρωτοψαλτών της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Συνάντηση Πρωτοψαλτών της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Πρωτοψαλτών της Μακεδονίας με τίτλο  “Ψάλλοντας τα μεγαλεία του Θεού” στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης. Οι φιλόμουσοι που γέμισαν τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μέλη της βυζαντινής μουσικής από έμπειρους δάσκαλους της ψαλτικής, τους άρχοντες οφικιάλιους της Μ. τ. Χ. Ε. Σωτήριο Αρβανίτη, Άρχοντα Υμνωδό, Αθανάσιο Βουγιουκλή, Άρχοντα Υμνωδο, Στέφανο Δόντσιο, Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο.

Συμμετείχε ο βυζαντινός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός με χοράρχη τον Βασίλειο Δόντσιο ο οποίος απέδωσε αριστοτεχνικώς ύμνους της περιόδου. Τους ύμνους προλόγισε ο καθηγητής και πρώην Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Τρίτος. Παρευρέθηκαν άρχοντες πρώτοψάλτες, λαμπαδάριοι και δομέστικοι των αναλογίων της περιοχής αλλά και φιλόμουσος λαός που αγαπά την εκκλησιαστική μουσική. Όπως μας δήλωσαν οι διοργανωτές η εκδήλωση αυτή δεν μας προετοιμάζει μόνο για τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά αναδεικνύει το μεγαλείο της βυζαντινής μουσικής μας παράδοσης.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων