27/06/2023 27/06/2023 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, κατόπιν σχετικής άδειας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονικης κ. Άνθιμου, τα εγκαίνια της νέας έδρας του συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Αστέγων» στην Θεσσαλονίκη. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης “Από την ημέρα που γνωριστήκαμε με την Κυριακή βλέπω συνεχόμενα το θαύμα...
27 Ιουνίου, 2023 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2023 - 20:46

Εγκαίνια της νέας έδρας της «Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων» στην Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Εγκαίνια της νέας έδρας της «Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων» στην Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, κατόπιν σχετικής άδειας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονικης κ. Άνθιμου, τα εγκαίνια της νέας έδρας του συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Αστέγων» στην Θεσσαλονίκη.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

“Από την ημέρα που γνωριστήκαμε με την Κυριακή βλέπω συνεχόμενα το θαύμα του θεού να φανερώνεται στη διακονία της και κυρίως το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δυο ιχθύων. Εκεί που τα χέρια της αδειάζουν, εκεί πάντοτε είναι γεμάτα και είναι τόσο γεμάτα που να μπορεί να μοιράζει και σε δομές οι οποίες δομές θα έπρεπε να είχαν κρατική κάλυψη και ενίσχυση. Είμαστε εδώ για να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο σε αυτήν, όσο και στους συνεργάτες της”, τόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος.

Παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήρια του στην προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια η υπεύθυνη της Εθελοντικής διακονίας αστέγων κα Κυριακή Φράγκου τονίζοντας πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται κοντά τους.

Η Κυριακή είναι ένας άνθρωπος που μετατρέπει ένα κείμενο σε ένα υπέροχο παραμύθι, μετατρέπει τα υλικά σε ένα υπέροχο φαγητό, είναι ο άνθρωπος που παίρνει ένα χώρο και φτιάχνει ένα υπέροχο καταφύγιο και κάθε χειρονομία της γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σα Δήμος Θεσσαλονίκης είναι να τη βοηθάμε, να στεκόμαστε δίπλα της και δίπλα στους άξιους συνεργάτες”.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τη μουσική επιμέλεια της κας Μελίνας Μπιτζίδου και του κ. Χρήστου Δανά.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους και για το φιλανθρωπικό τους έργο ο κ. Νίκος Πουρσανίδης και η εταιρία Nice πάγος.

Προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

           

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων