05/09/2022 06/09/2022 Με περισσή λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, τίμησε την Ιερά Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης των Θεσσαλονικέων κ. Άνθιμος. Την παραμονή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 κυριώνυμο...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 0:21

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Με περισσή λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, τίμησε την Ιερά Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης των Θεσσαλονικέων κ. Άνθιμος.

Την παραμονή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου με χειροτονία Διακόνου.

Προ της Απολύσεως της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκαν τα κόλλυβα του τιμωμένου Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, ενώ εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα την ονομαστική του εορτή Γέροντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, εκφράζοντας το βαθύτατο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία, στην κοινωνία και στον καθένα ξεχωριστά.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ονομαστήρια Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου 2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων