22/12/2023 22/12/2023 Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος λειτούργησε στις 22 Δεκεμβρίου και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης, συλλειτουργούντων αρκετών Κληρικών με επικεφαλής τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, του οποίου διατελεί Πρόεδρος, και είχε την...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 20:18

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος λειτούργησε στις 22 Δεκεμβρίου και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης, συλλειτουργούντων αρκετών Κληρικών με επικεφαλής τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, του οποίου διατελεί Πρόεδρος, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει χριστουγεννιάτικες ευχές με τους γέροντες που διαμένουν εκεί και το προσωπικό πού φιλότιμα εργάζεται, παρουσιάζοντάς τους ταυτόχρονα τον, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος, νέο διευθυντή Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, ενώ όλοι μαζί χάρηκαν και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου που έψαλλαν τα κάλαντα στους γέροντες.

Κατόπιν, επέστρεψε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου μαζί με τον Προκάτοχό του Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη, υποδέχθηκαν την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, φοιτητές και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας, μαθητές και μαθήτριες Σχολείων, εκπροσώπους Ενοριακών Συνάξεων και Χορωδιών για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αλλά και την ανταλλαγή εορτίων ευχών.

Όλους τους υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη οι δύο Μητροπολίτες, τους ευχαρίστησαν για την τιμητική παρουσία τους και τους κέρασαν τα καθιερωμένα γλυκίσματα, ενώ τους διένειμαν και χριστουγεννιάτικες αναμνηστικές ευλογίες.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης
2023.12.22 Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας

Επίσκεψη στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης

2023.12.22 Ποιμαντική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Χαρίσειο Γηροκομείο

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

2023.12.22 Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων