25/10/2023 25/10/2023 Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ντυθεί στα γιορτινά για να τιμήσει τον Πολιούχο και Προστάτη της, Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Δεκάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού, συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό  Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσκυνήσουν την λάρνακα του Αγίου καθώς και την...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 15:38

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Κλήρος και λαός προσκυνούν τον Μυροβλύτη Προστάτη τους (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Κλήρος και λαός προσκυνούν τον Μυροβλύτη Προστάτη τους (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ντυθεί στα γιορτινά για να τιμήσει τον Πολιούχο και Προστάτη της, Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Δεκάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού, συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό  Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσκυνήσουν την λάρνακα του Αγίου καθώς και την ιερά εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης που φέτος λαμπρύνει με την έλευσή της την πανήγυρη. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Από νωρίς κλήρος και λαός συρρέουν να προσκυνήσουν τον Μυροβλύτη Προστάτη τους, τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, λίγο πριν τη λιτάνευση του Αγίου στους δρόμους της πόλης και λίγες ώρες πριν τον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί το απόγευμα.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης λιτανεία του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων