19/05/2022 20/05/2022 Με μια σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, τιμήθηκαν σήμερα τα 103 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του Ιερού...
19 Μαΐου, 2022 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 0:59

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για την Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για την Γενοκτονία των Ποντίων

Με μια σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, τιμήθηκαν σήμερα τα 103 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας, Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βογιατζή μαζί με τον ιεροδιάκονο Αλέξανδρο Νικολόγιου.

Παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Τέλος, με την συνοδεία της ποντιακής λύρας ακούστηκαν ποιήματα και ποντιακά τραγούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Υφυπ. Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αλλαγή φρουράς από Εύζωνες με Ποντιακές στολές στον Άγνωστο Στρατιώτη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων