23/05/2023 23/05/2023 Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πλατείας Ιπποδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Ναός βρίσκεται πλησίον του ρωμαϊκού γαλεριανού ανακτόρου, όπου κατά τα έτη 322–323 διέμεινε ο ίδιος ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας, κατά την παραμονή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 20 Μαΐου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο...
23 Μαΐου, 2023 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 17:06

Θεσσαλονίκη: Η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πλατείας Ιπποδρομίου

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Η πανήγυρις των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πλατείας Ιπποδρομίου

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πλατείας Ιπποδρομίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ναός βρίσκεται πλησίον του ρωμαϊκού γαλεριανού ανακτόρου, όπου κατά τα έτη 322–323 διέμεινε ο ίδιος ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας, κατά την παραμονή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 20 Μαΐου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή 21 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα. Κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Σαντοριναίος, μεταφέροντας προς τους πιστούς τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, με τελετάρχη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Λιόλιο, ακολούθησε η Περιφορά της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη συμμετοχή της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, του Λυκείου Ελληνίδων και της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Σπυρίδων” καθώς την 21η Μαΐου τιμάται και η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις των Αγίων και Δέηση υπέρ των μαθητών για τις επικείμενες σχολικές εξετάσεις. Κατά τις ακολουθίες τέθηκαν σε προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που φυλάσσονται στον Ναό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων