22/10/2022 23/10/2022 Με σεβασμό και τιμή στο αίμα των προγόνων μας συνεχίζονται οι λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Με την παρουσία δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του ναού η καλλιτεχνική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική καταστροφή....
22 Οκτωβρίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2022 - 3:22

Θεσσαλονίκη: Μνήμες Μικράς Ασίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Μνήμες Μικράς Ασίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Με σεβασμό και τιμή στο αίμα των προγόνων μας συνεχίζονται οι λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

  • Θεσσαλονίκη – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Με την παρουσία δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του ναού η καλλιτεχνική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πέτικας, μιλώντας στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» τονίζει πως «στην αφιερωματική αυτή εκδήλωση συμμετείχε το μουσικό εργαστήριο Ορφέας υπό την μουσική διδασκαλία του κ. Γεωργίου Πουλατζακλή. Με αυτόν τον τροπο κρατούμε βαθειά χαραγμένη στη μνήμη μας την θυσία των προγόνων μας και αντικρίζοντας το μαρτύριο τους φέρνουμε στη σκέψη μας το μαρτύριο όλων των Αγίων που στολίζουν την Εκκλησία».

Νωρίτερα τελέσθηκε ο εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

Παράλληλα, εκατοντάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του μεγαλομάρτυρα αγίου Δημητρίου, προστάτου της πόλης, αλλά και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας από την ιερά μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλης μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Επίσης, ο π. Δαμασκηνός κάνει γνωστό ότι «ο ναός προς διευκόλυνση των πιστών θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 00:30 τη νύχτα και θα τελείται κάθε πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα η ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Δημητρίου κατά την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων