06/06/2023 06/06/2023 Το “ύστατο χαίρε” είπαν σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, συγγενείς και φίλοι στον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 67 ετών την περασμένη Παρασκευή, 2 Ιουνίου. Θεσσαλονίκη/Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης...
06 Ιουνίου, 2023 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 14:28

Θεσσαλονίκη: Το «ύστατο χαίρε» στον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο (Φωτορεπορτάζ)

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Το «ύστατο χαίρε» στον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο (Φωτορεπορτάζ)

Το “ύστατο χαίρε” είπαν σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, συγγενείς και φίλοι στον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 67 ετών την περασμένη Παρασκευή, 2 Ιουνίου.

Θεσσαλονίκη/Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Τους δυο Αρχιερείς πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι. Μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου και ο Στρατιωτικός Ιερέας του Γ’ Σώματος Στρατού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Καραγιάννης.

Παρόντες ήταν ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανώτατοι, ανώτεροι και κατώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. «Αρχηγέ καλό ταξίδι», έγραφαν μερικά από τα δεκάδες στεφάνια που είχαν κατακλύσει τον ναό, ενώ στην είσοδό βρισκόταν το στεφάνι της συζύγου του.

Πάνω στο φέρετρο ήταν τοποθετημένη η Ελληνική Σημαία, τα μετάλλια, τα παράσημα και το σπαθί του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος διετέλεσε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την 01 Νοεμβρίου 2011 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 1956. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974, από όπου αποφοίτησε το 1978, ονομασθείς ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του. Ήταν πτυχιούχος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών». Μιλούσε την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Ηταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και είχε δύο κόρες.

Η οικογένεια είχε κάνει την σχετική ανακοίνωσή μέσω Facebook: «Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε πως ο αγαπημένος μας πατέρας κ σύζυγος Στρατηγός ε/α Κωσταράκος Μιχαήλ έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε για την υγεία του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 στις 12:00μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης.Σας ευχαριστούμε. Η οικογένεια Κωσταράκου».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μιχαήλ Κωσταράκος, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων