18/03/2022 18/03/2022 Έκκληση απηύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου: Απευθυνόμεθα στους κατοίκους της αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης και παρακαλούμε όλο τον ευσεβή λαό αυτής, να βοηθήσει μία νέα προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες, εκ της λαίλαπος του...
18 Μαρτίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 19:20

Θεσσαλονίκης: Έκκληση για παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκης: Έκκληση για παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από την Ουκρανία

Έκκληση απηύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Απευθυνόμεθα στους κατοίκους της αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης και παρακαλούμε όλο τον ευσεβή λαό αυτής, να βοηθήσει μία νέα προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες, εκ της λαίλαπος του πολέμου, αδελφούς μας στην Ουκρανία.

Η τραγωδία του πολέμου τώρα φαίνεται ανάγλυφη και φρικτή. Οι ομόδοξοι αδελφοί μας ευρέθησαν ξαφνικά χωρίς τα σπίτια τους, χωρίς περιουσίες, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ενδύματα και οικοσκευές. Η ζωή χάνεται ενώπιόν τους, με πλήθος πλέον χιλιάδων νεκρών. Είναι δυνατόν, αδελφοί μου, να μείνουμε αδιάφοροι και απλοί θεαταί μπροστά στη συμφορά των αδελφών μας; Όχι. Εμπρός λοιπόν.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας στην πόλη μας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης: 1) Ειδών Πρώτης Ανάγκης, 2) Τροφίμων και 3) Φαρμάκων, που θα παραδοθούν ως κοινωνική βοήθεια, με ελληνοχριστιανική αλληλεγγύη.

Όσον αφορά στα είδη πρώτης ανάγκης συστήνονται: βρεφικά είδη, πάνες και τροφές, γάλατα και κρέμες, μωρομάντηλα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόπαστες, είδη καθαριότητας και καθαρισμού (απορρυπαντικά και καθαριστικά, σκούπες και σφουγγαρίστρες, χαρτιά κουζίνας και υγείας) και είδη προσωπικής υγιεινής.

Για τα τρόφιμα, διευκρινίζεται πως πρέπει να είναι μέσα σε χάρτινα κουτιά, να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία αναλώσεως και να μη χρειάζονται ψυγείο. Αυτά συνήθως είναι όλα τα είδη ζυμαρικών, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, κονσέρβες, φρυγανιές, όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβύθια), τοματοπολτός, φυτίνη και λάδι σε σφραγισμένα πλαστικά μπουκάλια. Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμφιαλωμένο νερό και γάλα εβαπορέ.

Σχετικά με τα φάρμακα, παρατηρείται έλλειψη σε κάθε είδος φαρμάκου και γενικότερα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ειδικότερα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε παυσίπονα, αντιβιοτικά, αλλά και σε υλικό πρώτων βοηθειών, όπως επιδέσμους, αντισηπτικά, ιώδιο κ.τ.ο.. Αυτονοήτως, τα φάρμακα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν λήξει ως προς την προθεσμία της ικανότητάς τους να είναι αποτελεσματικά.

Όλα τα παραπάνω είδη θα παραδίδονται στις Ενορίες της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου θα συγκεντρώνονται και θα φυλάσσονται με μέριμνα και ευθύνη των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Εν ευθέτω χρόνω θα υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο, καθ ́ ον τα συγκεντρωθησόμενα είδη θα προωθηθούν αρμοδίως. Η συγκέντρωση δύναται να ξεκινήσει άμεσα, από αύριο Σάββατο, 19η Μαρτίου 2022.

Τονίζεται ότι δεν συγκεντρώνουμε και δεν θα γίνονται δεκτά: είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και υποδήματα.

Αναμένομε την εκδήλωση της αγάπης όλων για τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας της Ουκρανίας.

Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
και Εντολή Αυτού
ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων