09/01/2024 09/01/2024 “Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV100. Σε μία ακόμη...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 15:03

Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία

“Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV100.

Σε μία ακόμη τοποθέτησή του Μητροπολίτη κ. Φιλοθέου για το ζήτημα του λεγόμενου γάμου ομοφύλων, επανέλαβε τη διαφωνία της Εκκλησίας. “Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η Πολιτεία”, ανέφερε.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων