24/01/2023 24/01/2023 Το πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 04.30 το απόγευμα. Η περίφημη Μονή του Αγιωνύμου Όρους φυλάσσει την ιστορικότερη εικόνα Της με την ονομασία αυτή, της οποίας τα αναρίθμητα τάματα...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 21:54

Την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου υποδέχεται ο ναός του Αγ. Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου υποδέχεται ο ναός του Αγ. Φωτίου στη Θεσσαλονίκη

Το πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 04.30 το απόγευμα.

Η περίφημη Μονή του Αγιωνύμου Όρους φυλάσσει την ιστορικότερη εικόνα Της με την ονομασία αυτή, της οποίας τα αναρίθμητα τάματα δηλώνουν τη θαυματουργή της υπόσταση ενώ το Ιερό Εικόνισμα, που φιλοτεχνήθηκε από Πατέρες της Μονής, θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου.

Ο πάνδημος εορτασμός και η λαμπρή Υποδοχή, τελούνται υπό τις πατρικές ευλογίες και την σεπτή αδεία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ανθίμου και υπό τις ευχές του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αμφιλοχίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων