16/04/2023 16/04/2023 «…Ει τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα· φιλότιμος γαρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον…» Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του θανάτου από τον Αναστάντα Κύριο, ακούστηκε στον Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό για να...
16 Απριλίου, 2023 - 0:39
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 2:09

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Το Αναστάσιμο μήνυμα από το κέντρο της Μακεδονίας

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Το Αναστάσιμο μήνυμα από το κέντρο της Μακεδονίας

«…Ει τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα· φιλότιμος γαρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον…»

Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του θανάτου από τον Αναστάντα Κύριο, ακούστηκε στον Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό για να λάβουν το Άγιο Φώς και να ψάλλουν το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα «Χριστός Ανέστη».

Την ακολουθία της Παννυχίδος και μετέπειτα τον αναστάσιμο Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς του Ναού, αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Κατά την Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη η αναστάσιμη εγκύκλιος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ πολλοί πιστοί παρέμειναν για να συμμετέχουν στην αναστάσιμη Λειτουργία.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική μπάντα του Γ΄Σώματος Στρατού και το στρατιωτικό άγημα.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων