01/05/2021 01/05/2021 Με την Αναστάσιμη χαρά και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του COVID-19, προσήλθαν οι ευσεβείς πιστοί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην Ακολουθία της Παννυχίδος και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Στις 8:45 μ.μ. ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά διαβάστηκε η Πασχάλια Εγκύκλιος του...
01 Μαΐου, 2021 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 21:40

Το Αναστάσιμο μήνυμα από το κέντρο της Μακεδονίας

Διαδώστε:
Το Αναστάσιμο μήνυμα από το κέντρο της Μακεδονίας

Με την Αναστάσιμη χαρά και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του COVID-19, προσήλθαν οι ευσεβείς πιστοί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην Ακολουθία της Παννυχίδος και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Στις 8:45 μ.μ. ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά διαβάστηκε η Πασχάλια Εγκύκλιος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου .

Στη συνέχεια με πομπή οι ιερείς του Ιερού Καθεδρικού Ναού , αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, πρεσβ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου , οι αναγνωστες και οι ιεροψαλτες μετέβησαν σε εξέδρα του αύλειου χώρου για να ακουστεί στις 9:00 μ.μ. το χαρμόσυνο μήνυμα «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες να ηχήσουν χαρμόσυνα και τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό.

Στη συνέχεια επέστρεψαν εντός του ναού για να ξεκινήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Τους Αναστάσιμους ύμνους απέδωσαν πανηγυρικώς οι χοροί των ιεροψαλτών μαζί με τις χορωδίες τους , με προεξάρχοντα στον δεξιό χορό τον κ. Στυλιανό Ζαχαρίου και στον αριστερό τον κ. Χρήστο Τογκαριδη.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταυρος Καλαφάτης , ο Δημαρχος Θεσσαλονικης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ – Ραφαήλ Γεωργιάδης ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων