09/07/2023 09/07/2023 Το εικοσαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β´ (Χρυσοφάκη) τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου. Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Κλήρος και λαός της Μακεδονίας φανερά συγκινημένοι τίμησαν τη μνήμη του Γέροντος Μητροπολίτη, ο οποίος εποίμανε τη πόλη της Θεσσαλονίκης για σχεδόν τρεις...
09 Ιουλίου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 12:42

To εικοσαετές μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος

Διαδώστε:
To εικοσαετές μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος

Το εικοσαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β´ (Χρυσοφάκη) τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου.

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Κλήρος και λαός της Μακεδονίας φανερά συγκινημένοι τίμησαν τη μνήμη του Γέροντος Μητροπολίτη, ο οποίος εποίμανε τη πόλη της Θεσσαλονίκης για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και των Επισκόπων Πατάρων κ. Αθηναγόρα και Κοτυαίου κ. Διονύσιο.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καθώς και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Συπροσευχόμενοι στο ιερό βρέθηκαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Παρέστησαν στον ιερό ναό η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου μοναχή Μελάνη, πολλά πνευματικά παιδιά, φίλοι και παλαιοί συνεργάτες, οι οποίοι με συγκίνηση προσήλθαν και προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του Μεγάλου Ιεράρχου που εκλέησε τον Επισκοπικό Θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης επί 29 συναπτά έτη.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργία τελέστηκε το μνημόσυνο παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Στην συνέχεια μετέβησαν άπαντες επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄, ο οποίος και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, και τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο.

     

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων