18/01/2019 18/01/2019 Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας τιμήθηκε από την Εκκλησία μας σήμερα 18 Ιανουαρίου 2019. Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής και όλους τους κατοίκους του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 17:51

Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στην Ι.Μ. Θηβών

Διαδώστε:
Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στην Ι.Μ. Θηβών

Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας τιμήθηκε από την Εκκλησία μας σήμερα 18 Ιανουαρίου 2019.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής και όλους τους κατοίκους του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Ναυπλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον στύλο της Ορθοδοξίας Άγιο Αθανάσιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Σακελλάριο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Σταύρο Μαρίνο. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα μίλησε για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα, και να έχουν ως πρότυπο τον τιμώμενο σήμερα Άγιο Αθανάσιο, ο οποίος υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία εναντίον της αιρέσεως του Αρειανισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου  ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαγίων με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της κωμοπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων