18/10/2018 18/10/2018 Επιμνημόσυνη δέηση στην Πύλη των Δερβενοχωρίων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 ετών από την Μάχη της Πύλης.  Ακολούθησε στεφάνων και ομιλία από μαθήτρια, παρουσία των αρχών του Δήμου Τανάγρας και του Νομού, των σχολείων και των κατοίκων της περιοχής. Μετά την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το...
18 Οκτωβρίου, 2018 - 9:03

Ι.Μ. Θηβών: 75η Επέτειος της Μάχης της Πύλης

Διαδώστε:
Ι.Μ. Θηβών: 75η Επέτειος της Μάχης της Πύλης

Επιμνημόσυνη δέηση στην Πύλη των Δερβενοχωρίων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 ετών από την Μάχη της Πύλης.  Ακολούθησε στεφάνων και ομιλία από μαθήτρια, παρουσία των αρχών του Δήμου Τανάγρας και του Νομού, των σχολείων και των κατοίκων της περιοχής.

Μετά την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου.

Την 16η Οκτωβρίου 1943 οι Γερμανοί είχαν πάρει ομήρους αρκετά παιδιά τσοπανόπουλα, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν σκοτωμένα, και τα οποία συνάντησαν καθώς πήγαιναν για την Πύλη, με σκοπό να βρουν τα όπλα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και να τιμωρήσουν τους κατοίκους. Οι Πυλιώτες αντιστάθηκαν και την επομένη ημέρα 17 Οκτωβρίου οι Γερμανοί με τεθωρακισμένα εισέβαλαν στο χωριό και το πυρπόλησαν με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν ή να αποτεφρωθούν όσοι γέροι και ασθενείς δεν μπόρεσαν να το φύγουν.

Στο σημείο της μάχης έχει στηθεί μνημείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων