04/12/2018 04/12/2018 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Η παραπάνω εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σχετικά με τα θέματα που...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2018 - 14:52

Μητρ. Θηβών: “Για την Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες του Θεού”

Διαδώστε:
Μητρ. Θηβών: “Για την Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες του Θεού”

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Η παραπάνω εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σχετικά με τα θέματα που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Συμμετείχε η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΔΑΓΙΠΟΛΗ, από την Αθήνα, με επικεφαλής τον χορογράφο κ. Γεώργιο Χρηστάκη και τις κυρίες Νατάσσα Αραμπατζή και Κατερίνα Αλεξοπούλου, που συγκλόνισαν όλους τους θεατές με τις υπέροχες και εμπνευσμένες χορογραφίες τους. Παρέστησαν και μίλησαν ο Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας κ. Παναγιώτης Αγγελέτος, από τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κολύμβησης κ. Ευθυμία Γκουλή με καταγωγή από τη Δεσφίνα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε επίδειξη Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τον Πρωταθλητή κ. Χρήστο Στάμου από το Σύλλογο ΑμεΑ “Τριπτόλεμο” Ελευσίνας και τον συναθλητή του κ. Δημήτριο Στάμου. Μίλησαν επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάϊμερ Χαλκίδας κ. Ευαγγελία Αγγελίδου και η Ψυχολόγος κ. Χριστίνα Καλαβρή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Στέρπη. Το συντονισμό και την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο κ. Σταύρος Μακαρίου, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν ο Πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Πατήρ Δανιήλ Πισάρ, Εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος. Στην εκδήλωση συνέδραμε ο Δήμος Τανάγρας και η ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

“Για την Εκκλησία όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες του Θεού, αφού έχουν πλασθεί κατ’ εικόνα Θεού. Όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα δεν είναι, όπως εσφαλμένα έχει επικρατήσει να λέγονται άνθρωποι με αναπηρία, αλλά πρόσωπα με ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες, στους οποίους πρέπουν θερμά συγχαρητήρια, διότι καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες τους να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα της ζωής. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνουν να αγωνιστούν σε αθλήματα καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και αποδεικνύοντάς μας ότι με πίστη, θέληση και υπομονή τα καταφέρνουν άριστα.

Αποτελούν για όλους μας πρότυπα. Τους ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στη δύναμη της ψυχής τους. Όταν αυτά τα πρόσωπα μας δίνουν τέτοια παραδείγματα θάρρους και δύναμης εμείς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά τους.

Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να συνδράμουμε, ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και δεξιότητες να μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά της κοινωνίας που έχουμε όλοι οι άνθρωποι. Ίσα δικαιώματα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής του τόπου. Τις περισσότερες φορές συμφωνούμε για όλα αυτά από μακριά, συμφωνούμε με όλα αυτά που διακηρύττουμε σε τέτοιες συναντήσεις, αλλά μόνο θεωρητικά. Όταν φεύγουμε από τέτοιες συνάξεις τα ξεχνάμε ή μάλλον τα προσπερνάμε κι άλλες έγνοιες μας απασχολούν. Μα αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να είμαστε κοντά σε τούτους τους ανθρώπους θα πρέπει να είμαστε συνοδοιπόροι τους στην πράξη, στα προβλήματά τους, στις δυσκολίες τους.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διακρίνεται για την εγνωσμένη αγάπη και φροντίδα Της για κάθε άνθρωπο εμπερίστατο, αλλά ξεχωριστά για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, για το Ειδικό ΕΠΑΛ και βεβαίως για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ «Ειδική Παιδεία», Ίδρυμα της Μητροπόλεώς μας που εδρεύει στην πόλη της Λιβαδειάς, όπου παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες απασχολούνται καθημερινά με σκοπό να τους εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να οδηγηθούν στην μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους: 1) Την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο «Αργοναύτες Βόλου» με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Μπαρμπαγεωργόπουλο, 2) Την ομάδα σύγχρονου χορού ΔΑΓΙΠΟΛΗ από την Αθήνα, με επικεφαλής τον εμπνευστή και ιδρυτή της κ. Γεώργιο Χρηστάκη, ψυχολόγο και χορογράφο, 3) Τον Παραολυμπιονίκη της Σφαιροβολίας κ. Παναγιώτη Αγγελέτο, εκπαιδευτικό- γυμναστή από τα Άσπρα Σπίτια, 4) Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κολύμβησης κα Ευθυμία Γκουλή με καταγωγή από τη Δεσφίνα, 5)Τον Πρωταθλητή της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κ Χρήστος Στάμου, μέλος του Συλλόγου «Τριπτόλεμος» από την Ελευσίνα και 6) Τους εκλεκτούς επιστήμονες Ψυχολόγους και Κοινωνιολόγους.

Να ευχαριστήσω ακόμη, τον Δήμο Τανάγρας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Τ. ως και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης της Δευτερoβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κ. Αλ. Καρκάνα και τους Διευθυντές των Λυκείων και Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ευχαριστίες τέλος να εκφράσω προς τον κ. Σταύρο Μακαρίου, συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος τους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας Αιδ/το Γεώργιο Μανωλόπουλο και Αιδ/το Δανιήλ Πισάρ για το συντονισμό και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες για τον αγώνα τους, την υπομονή και τη δύναμη που έχουν μέσα τους και μας διδάσκουν με την ίδια τους τη ζωή και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι διότι τέτοια ζητήματα ζωής αφορούν όλους μας και έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων