02/04/2021 02/04/2021 Συμπληρώθηκαν χθες, 1 Απριλίου 2021, 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Λιβαδειάς, της Αρχόντισσας της Ρούμελης, της σπουδαιότερης και μεγαλύτερης πόλης της Στερεάς Ελλάδας την εποχή εκείνη. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου με την παρουσία μόνον του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ι. Ταγκαλέγκα, της Αντιπεριφερειάρχου...
02 Απριλίου, 2021 - 10:33

200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς

Διαδώστε:
200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς

Συμπληρώθηκαν χθες, 1 Απριλίου 2021, 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Λιβαδειάς, της Αρχόντισσας της Ρούμελης, της σπουδαιότερης και μεγαλύτερης πόλης της Στερεάς Ελλάδας την εποχή εκείνη.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου με την παρουσία μόνον του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ι. Ταγκαλέγκα, της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας κ. Φ. Παπαθωμά και του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Λεβαδέων κ. Αλ. Μητά. Μετά τη Δοξολογία έμπροσθεν του αγάλματος του Αθανασίου Διάκου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του ανέφερε ότι στον ίδιο Ναό την 1η Απριλίου 1821 τελέστηκε Δοξολογία για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον Μητροπολίτη Αθηνών Διονύσιο, τον Επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα και τον Επίσκοπο Ταλαντίου Νεόφυτο, παρόντων του Αθανασίου Διάκου, του εκπροσώπου της Φιλικής Εταιρείας Αθ. Ζαρείφη και σύσσωμου του λαού της Λιβαδειάς. Και ευχήθηκε Χρόνια πολλά, ευλογημένα, υγιεινά και αισιόδοξα σε όλους τους Λιβαδείτες, οι προσευχές των μαρτύρων και των ηρώων του ’21 να βοηθήσουν και στη δική μας απαλλαγή από τη σύγχρονη λαίλαπα του κορωνοϊού, που μας ταλαιπωρεί και να είμαστε αντάξιοι διαχειριστές της παρακαταθήκης, που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας μάρτυρες και ήρωες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων