29/03/2023 29/03/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Ασημίνα Μπουγιουκλή, κοινωνική λειτουργό με εκπαίδευση στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία προσώπων και οικογένειας. Το θέμα που αναπτύχθηκε, στις 27 Μαρτίου, ήταν η Θεραπεία Ζεύγους –Οικογενειακή θεραπεία. Η Οικογενειακή θεραπεία αποτελεί ένα παράδειγμα...
29 Μαρτίου, 2023 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 15:56

5η Συνάντηση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Διαδώστε:
5η Συνάντηση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Ασημίνα Μπουγιουκλή, κοινωνική λειτουργό με εκπαίδευση στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία προσώπων και οικογένειας.

Το θέμα που αναπτύχθηκε, στις 27 Μαρτίου, ήταν η Θεραπεία Ζεύγους –Οικογενειακή θεραπεία.

Η Οικογενειακή θεραπεία αποτελεί ένα παράδειγμα εξέλιξης της συστημικής θεώρησης στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα να εξετασθούν τα ψυχολογικά φαινόμενα υπό το πρίσμα συγκεκριμένων πλαισίων και σχέσεων.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην ιστορία της οικογενειακής θεραπείας αλλά και στην εξέλιξη της θεραπείας αυτής, βασιζόμενη στην θεωρία των συστημάτων. Επίσης έγινε αναφορά στις διάφορες σχολές οικογενειακής θεραπείας αλλά και στις μεταμοντέρνες προσεγγίσεις.

Μετά την ομιλία ακολούθησε διάλογος και επικοινωνία καθώς και διαδραστικό παιχνίδι ρόλων (role playing )με την συμμετοχή όλων των ακροατών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων