11/05/2021 11/05/2021 Είναι άδικο να στοχοποιείται για ακόμη μια φορά η Εκκλησία με αφορμή την διασπορά του κορωνοϊου τονίζει σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Αφορμή στην τοποθέτηση αυτή της Μητροπόλεως στάθηκαν οι δηλώσεις στο Στάρ Κεντρικής Ελλάδας, την Κυριακή 9 Μαϊου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδος για θέματα διαχείρισης Covid-19, κ. Ανδρέα...
11 Μαΐου, 2021 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 11:29

“Άδικο να στοχοποιείται για ακόμη μια φορά η Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Άδικο να στοχοποιείται για ακόμη μια φορά η Εκκλησία”

Είναι άδικο να στοχοποιείται για ακόμη μια φορά η Εκκλησία με αφορμή την διασπορά του κορωνοϊου τονίζει σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Αφορμή στην τοποθέτηση αυτή της Μητροπόλεως στάθηκαν οι δηλώσεις στο Στάρ Κεντρικής Ελλάδας, την Κυριακή 9 Μαϊου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδος για θέματα διαχείρισης Covid-19, κ. Ανδρέα Τουλιά, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό Καρυά της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τουλιάς “ο Ιερέας, ο οποίος ήταν ήδη με πυρετό, ασθενούσε, κοινωνούσε κόσμο και από εκεί ξεκίνησε”.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη ξεκαθαρίζει πως “ο Ιερέας δεν λειτουργούσε με πυρετό ούτε ήταν ασθενής τις προηγούμενες ημέρες ούτε είχε κάποιο σύμπτωμα, αλλά το βράδυ της Δευτέρας 3 Μαϊου 2021 είχε το πρώτο σύμπτωμα, ανέβασε πυρετό 37,5 και αμέσως πήγε στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς και έκανε rapid test, το οποίο βγήκε θετικό και αμέσως απομονώθηκε, ενημέρωσε επίσημα την Μητρόπολη, καθώς και την ενορία της Καρυάς, ώστε να ενημερωθούν όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του”.

“Είναι άδικο για μια ακόμη φορά να στοχοποιείται η Εκκλησία κι ένας Ιερέας Της, ο οποίος όχι μόνο δεν ήταν αρνητής της μάσκας, αλλά υπέρμαχος τήρησης των μέτρων”, υπογραμμίζεται.

Η Μητρόπολη διευκρινίζει, επίσης, ότι το Μεγάλο Σάββατο ο ως άνω Ιερέας τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως και την Θεία Λειτουργία στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Καρυάς.

“Γιατί άραγε ο αξιότιμος κ. Περιφερειακός Σύμβουλος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για διάφορες περιπτώσεις συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας;”, αναρωτιέται η Ιερά Μητρόπολη.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων