01/09/2023 02/09/2023 Αγιασμός τελέστηκε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, αρχή της Ινδίκτου, για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή κληρικών και υπαλλήλων των Γραφείων, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και εθελοντών του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ». Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
01 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2023 - 1:42

Αγιασμός για το νέο εκκλησιαστικό έτος και η εορτή του Οσίου Μελετίου στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Αγιασμός για το νέο εκκλησιαστικό έτος και η εορτή του Οσίου Μελετίου στη Λιβαδειά

Αγιασμός τελέστηκε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, αρχή της Ινδίκτου, για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή κληρικών και υπαλλήλων των Γραφείων, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και εθελοντών του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ».

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος εν συντομίᾳ ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, όταν ο Ιησούς πήγε στη συναγωγή και διάβασε από το Βιβλίο του Προφήτη Ησαία την προφητεία: “Πνεῦμα Κυρίου ἐπ᾿ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με, εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με, ἰάσασθαι τοὺς συντετριμμένους τὴν καρδίαν, κηρῦξαι αἰχμαλώτοις ἄφεσιν καὶ τυφλοῖς ἀνάβλεψιν, ἀποστεῖλαι τεθραυσμένους ἐν ἀφέσει, κηρῦξαι ἐνιαυτὸν Κυρίου δεκτόν”.

Τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης του χρόνου στη ζωή μας και ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους και την συνεργασία τους ευχόμενος υγεία, καλή και ευλογημένη χρονιά.

Για πρώτη φορά στον Αγιασμό της πρώτης του εκκλησιαστικού έτους παρευρέθηκε και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Παναγιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, στην οποία ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας ότι η Τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές και δασκάλους της επαρχίας. Η κ. Διευθύντρια προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο στους Αγιασμούς τον Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησε τη συνεργασία της Μητροπόλεως σε διάφορα προγράμματα που θα οργανώσουν τα Σχολεία.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Συνοικισμού Λεβαδείας, για την εορτή του Οσίου Μελετίου, ενός εκ της χορείας των Βοιωτών Αγίων, ο οποίος έζησε και ασκήτευσε στην περιοχή των Θηβών για 28 χρόνια ιδρύοντας την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Όσιο Μελέτιο αλλά και στους λοιπούς Αγίους που τιμά η Εκκλησία μας αυτή την ημέρα, στον Όσιο Συμεών το στυλίτη, τον Ιησού του Ναυή, τις 40 Παρθένες και Ασκήτριες και τον Διδάσκαλό τους Διάκονο Aμμούν, και ευχήθηκε με τις πρεσβείες Τους καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων