07/06/2021 07/06/2021 Με αφορμή τον εορτασμό της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκαν διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου ε.ε. Έτσι, το Σάββατο 5 Ιουνίου, 7.30 μ.μ. τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Τον θείο λόγο εκήρυξε...
07 Ιουνίου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 12:49

«Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς» – «Είμαστε περήφανοι ως συμπολίτες του»

Διαδώστε:
«Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς» – «Είμαστε περήφανοι ως συμπολίτες του»

Με αφορμή τον εορτασμό της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκαν διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου ε.ε.

Έτσι, το Σάββατο 5 Ιουνίου, 7.30 μ.μ. τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπίων πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου. Στο κήρυγμά του ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην μορφή του εορταζομένου Αγίου Ρηγίνου και στην αταλάντευτη πίστη του προς τον Θεό, αλλά και στην ομολογία και μαρτυρία που έδινε καθημερινά ως Επίσκοπος Σκοπέλου, με αποκορύφωμα την παραδειγματική στάση του στην Σύνοδο της Σαρδικής εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού, αλλά και στη διάρκεια του μαρτυρίου του. «Πρέπει να εμπνεόμαστε όλοι μας από την ζωή του αγίου Ρηγίνου και ιδιαίτερα εμείς οι Λειβαδίτες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε συμπολίτες αυτού του μεγάλου αγίου της τοπικής Εκκλησίας», κατέληξε ο π. Νεκτάριος. Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Νεκτάριο για την εμπνευσμένη ομιλία του, καθώς και όλα τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως. Ακόμα, ευχήθηκε «να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του αγίου μας και να δίνουμε συνεχώς στην καθημερινότητα του βίου μας την δική μας ομολογία και μαρτυρία για τον Κύριό μας και Θεό μας».

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 6 Ιουνίου, εψάλλη ο πανηγυρικός όρθρος και ετελέσθη η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Προσκυνήματος π. Αλέξιο Σαμαρτζή. Στην σύντομη ομιλία του ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε στο πόσο εφικτή είναι η αγιότητα στην εποχή μας. «Η εορτή του Αγίου Ρηγίνου δείχνει ότι για το Ευαγγέλιο και τον αψευδή λόγο του Χριστού η αγιότητα χαρακτηρίζει τον άνθρωπο κάτω από τρεις προϋποθέσεις: την ομολογία, την υπέρβαση των δεσμών συγγενείας με τον κόσμο και τους οικείους και την ανάληψη του σταυρού, που συνεπάγεται η ακολούθηση του Χριστού». Σε άλλο σημείο ο π. Αλέξιος ανέφερε ότι μπορεί ο δρόμος της αγιότητας να φαίνεται ακατόρθωτος ή ξεπερασμένος στην εποχή μας, αλλά η Εκκλησία παραμένει η πόλις επάνω όρους κειμένη πάντοτε. «Και οι άγιοί Της, όπως και ο άγιος Ρηγίνος, είναι τα λυχνάρια που φέγγουν σε όλο τον κόσμο, δίδοντάς μας τη δυνατότητα να παραδειγματιζόμαστε από την ομολογία, την υπέρβαση των δεσμών με τον κόσμο, αλλά και την πορεία του σταυρού που ακολουθούν και να τους έχουμε πρεσβευτές και στον δικό μας αγώνα».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων