09/08/2023 10/08/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος παρουσιάζει το χρονικό της ποιμαντικής και λειτουργικής δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου από την πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο μέχρι την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Αναλυτικά: Το απόγευμα της 1ης Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος...
09 Αυγούστου, 2023 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 0:47

Από την πρώτη Παράκληση στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Από την πρώτη Παράκληση στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος παρουσιάζει το χρονικό της ποιμαντικής και λειτουργικής δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου από την πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο μέχρι την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αναλυτικά:

Το απόγευμα της 1ης Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό και την ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο Σαράντι.

Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 2 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της Δ΄κατασκηνωτικής περιόδου (κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου) στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στον Παρνασσό. Ενώ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Μαυρονέρι, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Νικολάου Τάσσιου. Ενώ, στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας.

Το πρωί της Παρασκευής 4 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών. Κατόπιν, μετέβη στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ασωπίας (Τσάτσαρι), όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής π. Αρσενίου Γιαννακούλια, καθώς και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου-Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Γκέλη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νεοχωρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σωληναρίου.

Ενώ, το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας Δηλεσίου, που πανηγυρίζει την 6η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων