21/03/2020 21/03/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, κεκλεισμένων των θυρών, ώστε μέσω του ραδιοφώνου να την παρακολουθήσουν οι πιστοί και να προσευχηθούν, αφού δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν δια ζώσης. Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως:  Όλοι οι πιστοί της...
21 Μαρτίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 14:43

Από το σπίτι προσευχήθηκαν οι πιστοί στη Βοιωτία

Διαδώστε:
Από το σπίτι προσευχήθηκαν οι πιστοί στη Βοιωτία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, κεκλεισμένων των θυρών, ώστε μέσω του ραδιοφώνου να την παρακολουθήσουν οι πιστοί και να προσευχηθούν, αφού δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν δια ζώσης.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως: 

Όλοι οι πιστοί της Βοιωτίας ένωσαν απόψε τη φωνή τους και δια χειλέων του πνευματικού τους πατέρα ανέπεμψαν ολόκαρδη προσευχή προς την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Κυρία Θεοτόκο, τη ΜΑΝΑ όλου του κόσμου. Τη ΜΑΝΑ στην οποία με ελπίδα προσβλέπουν τα αμέτρητα παιδιά της, τη ΜΑΝΑ που ποτέ δεν παίρνει το γλυκύ της βλέμμα από πάνω τους· αυτή η ΜΑΝΑ που κάθε ματιά της γίνεται βάλσαμο στην καρδιά κάθε πονεμένου παιδιού της, αυτή η ΜΑΝΑ αιώνες τώρα μεσιτεύει στον Υιό της για τα παιδιά της.

Σε αυτή τη ΜΑΝΑ όλη η Χριστιανοσύνη κλίνει ευλαβικά το γόνυ και παρακαλεί πάντοτε αλλά και ιδιαίτερα τούτη την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που φέτος επισκιάζεται από την δοκιμασία της ασθένειας του κορωνοϊού.

Τούτη τη φορά οι Χαιρετισμοί είχαν κάτι διαφορετικό, η ανάγκη για προσευχή στην Παναγία μεγάλη, η λαχτάρα των πιστών ακόμα μεγαλύτερη, όμως, λόγω των έκτακτων μέτρων αναστολής τέλεσης των ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς, στα πλαίσια προστασίας από τον κορωνοϊό, οι Χαιρετισμοί δεν τελέστηκαν στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας.

Έτσι η προσευχή του Επισκόπου, του Εφημερίου της Ενορίας π. Θεοδώρου Μίχα και των καλλικέλαδων ψαλτών του Ναού, του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Μουσικής κ. Γεωργίου Φρέσσα και του κ. Σπυρίδωνος Κουσούκη, καθώς και η προσευχή όλων των πιστών από το σπίτι απευθύνθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο με περισσότερη ζέση και λαχτάρα από κάθε άλλη φορά.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε, μέσω του ραδιοφώνου, στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας τονίζοντας την πίστη των Χριστιανών στην Υπέρμαχο Στρατηγό, στην άμαχο Προστασία και την κραταιά Σκέπη της πατρίδος μας, λέγοντας ότι «το Γένος μας, πολλές φορές στην ιστορική του πορεία γνώρισε την βοήθεια και προστασία της Παναγίας».

Και ανέφερε ότι: «Στην παρούσα φάση η πατρίδα μας αλλά και όλη η ανθρωπότητα διέρχονται δύσκολες στιγμές κάτω από την απειλή του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι αδύναμοι βιώνουμε το αίσθημα της ανασφάλειας και απροστασίας. Με αγωνία αναζητούμε βοήθεια, κάλυψη, σκέπη μέσα στη φοβερή απειλή. Αυτό μας προσφέρει η Παναγία: την υπερφυά Προστασία. Μας προσφέρει προστασία από δυο θλίψεις: την πρόσκαιρη του παρόντος και την αιώνια. Εκείνη που δοκίμασε τον ανθρώπινο πόνο σα ρομφαία στη μητρική Της καρδία, με τη Θεία Χάρη τον μετασχηματίζει σε χαρά και μας συμπαρίσταται στις περιστάσεις, στις θλίψεις και ανάγκες του βίου».

Και ευχήθηκε «ο κίνδυνος με τη βοήθεια του Θεού να παρέλθει και όλοι μαζί θα συναντηθούμε ασφαλείς πλέον στους Ναούς μας για να αναπέμψουμε προς τον Ύψιστο και την Υπεραγία Θεοτόκο θερμές ευχαριστίες και ύμνους δοξολογίας».

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Εκκλησία μας σ’ αυτές τις έκτακτες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αγκαλιάζει όχι μόνο το ποίμνιό Της, αλλά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν στην πατρίδα μας, και τόνισε ότι σ’ αυτή τη δυσχερέστατη περίσταση η Τοπική μας Εκκλησία και γενικότερα η Ελλαδική Εκκλησία υιοθετεί όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία και πρόθυμα συνεργάζεται. Ενώ συνέστησε προς κάθε κατεύθυνση ψυχραιμία και σύνεση.

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «SIRIOS FM ΛΙΒΑΔΕΙΑ 95,8» προς τους υπεύθυνους του οποίου η Τοπική μας Εκκλησία εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων