08/06/2019 08/06/2019 Το πρωΐ της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο...
08 Ιουνίου, 2019 - 19:29

Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Σκούρτα

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Σκούρτα

Το πρωΐ της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο και ευχήθηκε στην Καθηγουμένη και στις μοναχές του Ησυχαστηρίου, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Άσπρων Σπιτιών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως με την συμμετοχή των κατοίκων του οικισμού, καθώς και της γύρω περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων