28/12/2022 28/12/2022 Το δεκαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη) τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, πλαισιουμένοι από κληρικούς της...
28 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 17:16

Δεκαετές Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη)

Διαδώστε:
Δεκαετές Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη)

Το δεκαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη) τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, πλαισιουμένοι από κληρικούς της Μητρόπολης Θηβών και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Γούλα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος ήταν Διάκονος του μακαριστού π. Πέτρου, και με την συμμετοχή πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτη και πιστών που τον είχαν γνωρίσει και συνεδέοντο κατά τα χρόνια της φιλοξενίας του στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» της Μητροπόλεώς μας, και είχαν γίνει αποδέκτες της αγάπης του και καλοσύνης του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, τους κληρικούς και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του πολυσεβάστου πνευματικού του πατρός. Εξέφρασε το σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για τον μακαριστό Γέροντά του, για την αγάπη, τη στήριξη και τις πολλαπλές ευεργεσίες προς το πρόσωπό του.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που είχε ο μακαριστός π. Πέτρος στην Εκκλησία, την οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις, και οδήγησε στην ιερωσύνη κοντά στα 100 πνευματικά του παιδιά. Και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και στους παρισταμένους πιστούς, οι οποίοι γνώριζαν και συνεδέοντο με τον πολυαγαπητό Μητροπολίτη π. Πέτρο να έχουν την ευχή του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γιώργο για την πρόσκληση, τόνισε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Χριστουπόλεως κυρός Πέτρος ήταν άνθρωπος της αγάπης και σήμερα βρίσκεται στη χαρά του Παραδείσου και ευχήθηκε από εκεί να πρεσβεύει στον Κύριο για όλους στη Βοιωτία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων