28/11/2022 28/11/2022 Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης. Στο τέλος, τελέστηκε Δοξολογία για την 196η Επέτειο της μάχης της Αράχωβας (18-24 Νοεμβρίου 1826), παρουσία της Δημοτικής Αρχής, μαθητών των Σχολείων και των κατοίκων της κωμόπολης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 18:49

Δοξολογία για την 196η Επέτειο της μάχης της Αράχωβας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δοξολογία για την 196η Επέτειο της μάχης της Αράχωβας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αραχώβης. Στο τέλος, τελέστηκε Δοξολογία για την 196η Επέτειο της μάχης της Αράχωβας (18-24 Νοεμβρίου 1826), παρουσία της Δημοτικής Αρχής, μαθητών των Σχολείων και των κατοίκων της κωμόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, με τον πλούσιο άρχοντα που πλησίασε τον Ιησού ρωτώντας: «Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνουμε οι άνθρωποι στην απόκτηση των υλικών αγαθών αδιαφορώντας για τα ουράνια αγαθά.

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων