02/04/2024 02/04/2024 Δοξολογία τελέστηκε για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίες παλισιώθηκαν από τους κληρικούς της πόλης, τις τοπικές αρχές, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των...
02 Απριλίου, 2024 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 15:01

Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου

Δοξολογία τελέστηκε για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίες παλισιώθηκαν από τους κληρικούς της πόλης, τις τοπικές αρχές, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Σχολείων της Λιβαδειάς με τις σημαίες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστή της απελευθέρωσης της Λιβαδειάς Αθανάσιο Διάκο και τους λοιπούς αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, στους οποίους οφείλουμε τη λευτεριά της πατρίδας μας, και τους οποίους θα πρέπει να τιμούμε, αλλά και να διδασκόμαστε από την αγάπη τους για την πατρίδα, το ήθος τους και τις αξίες τους.

Μετά τη Δοξολογία έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και κατόπιν ακολούθησε εκδήλωση με χορευτικά, θεατρικό και τραγούδια, που παρουσίασαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λιβαδειάς.

 

Κεντρική φωτογραφία: dimoslevadeon.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων