28/09/2021 28/09/2021 Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη ιερούργησε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μαθητεία, αγάπη, καθαρότητα. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 10:21

Δοξολογία για την επέτειο της Μάχης της Πέτρας

Διαδώστε:
Δοξολογία για την επέτειο της Μάχης της Πέτρας

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη ιερούργησε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μαθητεία, αγάπη, καθαρότητα.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ρόλο της Ιεράς Μονής στην Επανάσταση του 1821, αφού στη Μονή υπογράφηκε το τέλος του πολέμου με τους Τούρκους και έληξε η Επανάσταση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής για τη Μάχη της Πέτρας (12 Σεπτεμβρίου 1829), με την συμμετοχή των αρχών του τόπου, ενώ στη συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν της προτομής του Δημητρίου Υψηλάντη, που βρίσκεται στο προαύλειο της Μονής. Κατόπιν ακολούθησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελεώνος Θηβών, όπου τιμούν την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη και ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων