09/12/2019 09/12/2019 Γεύση από το Όρος των αμέτρητων Αγίων και των αναρίθμητων ασκητών, το Άγιον Όρος, πήραν χθες 8 Δεκεμβρίου 2019, όσοι γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας (Ζαγαρά). Έζησαν για λίγο στο Όρος του Άθωνα μαζί με τον σύγχρονο ασκητή Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, που ασκήτεψε στην έρημο του Αγίου...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:17

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη στη Λιβαδειά

Γεύση από το Όρος των αμέτρητων Αγίων και των αναρίθμητων ασκητών, το Άγιον Όρος, πήραν χθες 8 Δεκεμβρίου 2019, όσοι γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Λεβαδείας (Ζαγαρά). Έζησαν για λίγο στο Όρος του Άθωνα μαζί με τον σύγχρονο ασκητή Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, που ασκήτεψε στην έρημο του Αγίου Όρους, τα Κατουνάκια, του οποίου την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας έχει προαναγγείλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ομιλητής ήταν ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος με τον παραστατικό και ζωντανό του λόγο μίλησε για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, ο οποίος καταγόταν από τη Θήβα. Μίλησε για τις αρετές του παπά Εφραίμ, την ταπείνωση, την υπακοή στους γεροντάδες του, την αγάπη του προς όλους τους ανθρώπους, διανθίζοντας το λόγο του με περιστατικά από τη ζωή του Αγίου. Τόνισε ότι ο Γέροντας ζούσε τη Θεία Λειτουργία και έβλεπε το Θείο Φως. Ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε στους ανθρώπους με την προσευχή.

Στη συνέχεια ο π. Σπυρίδων πρόβαλε ένα βίντεο με τη ζωή του Αγίου, και σκηνές όπου μιλούσε ο Άγιος στο τέλος της επίγειας ζωής του, ο οποίος ενώ είχε χάσει το φως του δοξολογούσε τον Θεό. Επίσης, προβλήθηκε ακουστικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γέροντας προσευχόταν. Η προσευχή του ήταν τόσο δυνατή͘͘͘ όλη του η καρδιά, όλο του το είναι ποθούσε τον Θεό. Τούτη η προσευχή, με την οποία έκλεισε η εκδήλωση, συγκλόνισε όλους τους παρισταμένους. Θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ.

Στο τέλος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο δραστήριος π. Θεόδωρος Μίχας ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα για την όμορφη παρουσίαση και ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Στο τέλος της παρουσίασης έφθασε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού που τέλεσε στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης Λεβαδείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων