03/02/2023 03/02/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος, χθες στη Θήβα. Στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών τελέστηκε Εσπερινός προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, πλαισιούμενου από ιερείς της πόλης, και με την συμμετοχή εν ενεργεία και...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 17:50

Εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος, χθες στη Θήβα.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών τελέστηκε Εσπερινός προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, πλαισιούμενου από ιερείς της πόλης, και με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου, που εορτάζει η Εκκλησία στις 2 Φεβρουαρίου και είναι η εορτή της μητέρας, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη συμβολή τους στη μόρφωση των παιδιών, καθώς και τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Γεώργιο Φίλια, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Στη συνέχεια, μίλησε στους εκπαιδευτικούς ο ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Φίλιας με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες: Από την ενοποίηση της μνήμης, στο αίτημα για μια σύγχρονη κοινωνικὴ συνοχὴ». Μετά το πέρας της εισήγησης στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων