07/10/2020 07/10/2020 Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 τελέσθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Μήτηρ του Ηγαπημένου στο Κλειδί το εξάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνής. Τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέφερε ότι όπως ο γεωργός βρίσκει το καλύτερο χωράφι για να δώσει καρπούς, έτσι...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2020 - 12:07

Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνής

Διαδώστε:
Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνής

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 τελέσθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Μήτηρ του Ηγαπημένου στο Κλειδί το εξάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνής. Τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέφερε ότι όπως ο γεωργός βρίσκει το καλύτερο χωράφι για να δώσει καρπούς, έτσι και όλοι εμείς θα πρέπει να αγωνιζόμαστε να βρούμε το καλύτερο και το σπουδαιότερο στη ζωή μας, τον Χριστό, και να εργαζόμαστε τηρώντας τις εντολές του. Έναν τέτοιο αγρό, όπως είπε, βρήκε και η μακαριστή Γερόντισσα και φύτεψε έναν αμπελώνα μαζί με τη διάδοχό της Γερόντισσα Αγνή και μέσα σε αυτό εργαζόταν και προσέφερε αγάπη στους ανθρώπους, και ευχήθηκε η διάδοχός της και οι μοναχές της σε αυτό τον αμπελώνα να συνεχίσουν να αγαπούν και να αναπαύουν τους ανθρώπους από τις δυσκολίες της ζωής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Οσιομάρτυρα Εφραίμ τον Νέο, στο Αμπελοχώρι Θηβών, της κ. Βιλελμίνη-Ελένης Σεϊντή. Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την παρουσία πολλών νέων τόνισε ότι όλοι, γονείς, κληρικοί, δάσκαλοι θα πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας και αυτά στη συνέχεια στα παιδιά τους και να υπάρχει συνέχεια ως έθνος. Και ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Μεγαλομάρτυρος Οσίου Εφραίμ.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας για την αγάπη. Τόνισε ότι όταν αγαπώ συγχωρώ, διότι συγχωρώ σημαίνει δίνω χώρο, και ανέφερε ότι η αγάπη είναι το επιστέγασμα όλων των αρετών.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων