19/06/2023 20/06/2023 Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, οι πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς». Στις εξετάσεις συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σαραφόπουλος και ο Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης, οι οποίοι έλαβαν Πτυχίο Βυζαντινής μουσικής. Οι ως άνω, μαθητές του καθηγητή και Πρωτοψάλτου...
19 Ιουνίου, 2023 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 5:49

Εξετάσεις Βυζαντινής Mουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εξετάσεις Βυζαντινής Mουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, οι πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».

Στις εξετάσεις συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σαραφόπουλος και ο Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης, οι οποίοι έλαβαν Πτυχίο Βυζαντινής μουσικής. Οι ως άνω, μαθητές του καθηγητή και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά, διαγωνίστηκαν και έλαβαν Πτυχίο Ιεροψάλτου.

Την επιτροπή των εξετάσεων στελέχωσαν ο μουσικολογιώτατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, Διευθυντής της Σχολής, ο οποίος είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και η κυρία Αμαλία Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη εκ του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην εξεταστική επιτροπή επίσης συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Στέρπης, Διευθυντής της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής Σχηματαρίου, οι Πρωτοψάλτες κύριοι Στυλιανός Μπενής και Γεώργιος Καραγκούνης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Παρόντες ήταν οι μουσικολογιώτατοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως π. Μιχαήλ Κατσίνας ως Υπεύθυνος της Σχολής και ο π. Δημήτριος Αναδιώτης ως καθηγητής της Σχολής και άμεσος συνεργάτης του π. Μιχαήλ Κατσίνα, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων.

Ο π. Μιχαήλ Κατσίνας μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ Γεωργίου, στους εκλεκτούς φιλοξενούμενους εξεταστές, στην εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, στους δασκάλους και καθηγητές της Σχολής μας καθώς και σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, που φοιτούν στη Σχολή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων