01/09/2020 01/09/2020 Η εορτή του Οσίου Μελετίου τιμήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 31 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Μελετίου στη Δάφνη. Ενώ, το πρωί της Τρίτης παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Λεβαδείας. Στο...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 16:36

Εόρτασαν τον Όσιο Μελέτιο στην Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Όσιο Μελέτιο στην Μητρόπολη Θηβών

Η εορτή του Οσίου Μελετίου τιμήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 31 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Μελετίου στη Δάφνη. Ενώ, το πρωί της Τρίτης παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Λεβαδείας. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Μελέτιο, ο οποίος ασκήτεψε στα χώματα της Βοιωτίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, με την ευκαιρία της έναρξης του εκκλησιαστικού έτους, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στην αίθουσα τελετών των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, με την συμμετοχή κληρικών της πόλεως, των υπαλλήλων των Γραφείων, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και των εθελοντών στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους στα έργα αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας και τόνισε ότι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι μια διακονία και να προσπαθούμε πάντα ακολουθώντας την εντολή του Κυρίου να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων