15/06/2020 15/06/2020 Για τον εορτασμό της ανακομιδής και μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου διοργάνωσε λατρευτικές εκδηλώσεις για το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2020. Έτσι το Σάββατο 19:30 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Νεκταρίου Αυγέρου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων...
15 Ιουνίου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 18:47

Εορτασμός ανακομιδής Ι. Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου

Διαδώστε:
Εορτασμός ανακομιδής Ι. Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου

Για τον εορτασμό της ανακομιδής και μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου διοργάνωσε λατρευτικές εκδηλώσεις για το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2020.

Έτσι το Σάββατο 19:30 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Νεκταρίου Αυγέρου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων Λεβαδείας, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεολογία των ιερών λειψάνων των αγίων της Εκκλησίας μας και στην σημασία του εορτασμού της ανακομιδής αυτών. Ανέφερε μεταξύ άλλων “τά ἅγια λείψανα εἶναι κατάφορτα ἀπό τή θεία χάρη….ὅταν ἁγιάζεται ὁ ἄνθρωπος τά σώματα γίνονται ναός καί δοχεῖα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί πηγές ἁγιασμοῦ”.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ παρέστησαν στην Ακολουθία του Εσπερινού και οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Καλογρηάς και Μάριος Σάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων Γεώργιος Ζιώγας κια ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδείας Θεόδωρος Ζησιμόπουλος.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, εψάλλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξαρχόντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. π. Δοσιθέου Καστόρη. Ο π. Δοσίθεος στην ομιλία του με αφορμή τον Απόστολο της ημέρας, ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: “τό σημερινό ἀποστολικό ἀνάγνωσμα μπορεῖ νά χαρακτηρισθεῖ σάν ὕμνος τῆς πίστεως καί τῶν ἡρώων τῆς πίστεως…εἶναι ἀπαραίτητο στοιχεῖο τῆς πίστεως ὁ ἡρωισμός. Καί εἶναι καρπός της, ἡ συνέπεια τῆς ζωῆς τῶν πιστῶν καί ὁ τελικός θρίαμβός τους…οἱ Ἅγιοι Πάντες, ὅπως καί ὁ ἱερομάρτυρας Ἅγιος Ρηγῖνος, ἐτελειώθησαν ἐν πίστει, ὥστε νά τούς ὑποδεχθεῖ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Αὐτή ἡ βασιλεία ἀποτελεῖ τήν κορύφωση τῶν ἐπαγγελιῶν τοῦ Θεοῦ. Πρός αὐτήν μᾶς καλεῖ νά ἀποβλέπουμε ὁ ἀπόστολος ἀφορῶντες εἰς τόν τῆς πίστεως καί τελειωτήν Ἰησοῦν”.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων