08/05/2019 08/05/2019 Τον Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον Νέο Ελεήμονα τίμησε την 7η Μαΐου ε.έ. η Εκκλησία της Θήβας. Το εσπέρας της Δευτέρας 6 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του...
08 Μαΐου, 2019 - 10:25

Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη του Νέου Ελεήμονος

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη του Νέου Ελεήμονος

Τον Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχο πάσης Βοιωτίας τον Νέο Ελεήμονα τίμησε την 7η Μαΐου ε.έ. η Εκκλησία της Θήβας.

Το εσπέρας της Δευτέρας 6 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των αρχών και πλήθους πιστών, οι οποίοι ευλαβούνται και τιμούν τον Άγιο. Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη.

Το πρωΐ της Τρίτης 7 Μαΐου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία των αρχόντων και σύσσωμου του Θηβαϊκού λαού.

Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, αναφέρθηκε στην αγάπη του Χριστού τονίζοντας ότι αυτή η αγάπη έχει δυο όψεις, από την μια τη θυσία και από την άλλη την Ανάσταση. Και αναφέρθηκε στη χαρά που απορρέει από την Ανάσταση του Χριστού, λέγοντας ότι αυτή τη χαρά της Αναστάσεως έζησε και ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης και αγωνιζόμενος την έκανε αγάπη για τους πάσχοντες συνανθρώπους του. Και ευχήθηκε μέσα από την μετάνοια να χαρούμε όλοι τη χαρά της Αναστάσεως.

Στο τέλος, και πριν την λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο κ. Δαβίδ και τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο ευχόμενος μακρά αρχιερατεία, δύναμη και ενίσχυση στο έργο τους. Επίσης, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και χρόνια πολλά σε όλους τους πιστούς ακολουθώντας το παράδειγμα της αλληλεγγύης και της αγάπης του Αγίου Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και του Τιμίου Ξύλου στους δρόμους της πόλεως των Θηβών, με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών και της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θηβαίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων