13/04/2022 13/04/2022 Η μνήμη του πρώτου Επισκόπου Θηβών Αγίου Ρούφου του εκλεκτού εορτάστηκε στην πόλη των Θηβών και στον Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου και Ρούφου, την Κυριακή 10 Απριλίου, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής το θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην...
13 Απριλίου, 2022 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 16:48

Εορτή Αγίου Ρούφου πρώτου Επισκόπου Θηβών

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Ρούφου πρώτου Επισκόπου Θηβών

Η μνήμη του πρώτου Επισκόπου Θηβών Αγίου Ρούφου του εκλεκτού εορτάστηκε στην πόλη των Θηβών και στον Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου και Ρούφου, την Κυριακή 10 Απριλίου, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής το θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία τονίζοντας τη σημασία της μετάνοιας στη ζωή των ανθρώπων και εξήρε τη θυσιαστική προσφορά του Αγίου Ρούφου και του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Κατανυκτικός Εσπερινός. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης πανοσ. αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο μυστήριο της μετανοίας μέσα από τα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας και μέσα από το πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τη μνήμη της οποίας έχει καθιερώσει η Εκκλησία να τιμά την Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων