22/05/2023 22/05/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Μπισμπαρδάκι Λεβαδείας, κατά την εορτή της ανακομιδής και μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου και στη σημασία που έχουν τα ιερά...
22 Μαΐου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 18:24

Εορτή ανακομιδής και μετακομιδής ιερού λειψάνου Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Εορτή ανακομιδής και μετακομιδής ιερού λειψάνου Αγίου Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Μπισμπαρδάκι Λεβαδείας, κατά την εορτή της ανακομιδής και μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου και στη σημασία που έχουν τα ιερά λείψανα των Αγίων και την τιμή με την οποία τα περιβάλλει η Εκκλησία. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της Μονής προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρείς ανακομιδές του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, που αναφέρει ο Συναξαριστής, καθώς και στην τιμή των αγίων λειψάνων. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Αγία Φωτεινή με αφορμή την απόδοση της εορτής της Σαμαρείτιδας, καθώς και στην Αγία Λυδία, την πρώτη ευρωπαία χριστιανή, η οποία ήταν επιφανής επιχειρηματίας της εποχής και βαπτίστηκε χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο.

Επίσης, ανέλυσε τι σημαίνει ανακομιδή ιερών λειψάνων και επεσήμανε το μήνυμα σεβασμού στο σύνολο άνθρωπο, ψυχή και σώμα. Αναφέρθηκε στο σεβασμό του σώματος, το οποίο τιμάμε και δεν καταστέφουμε, όπως συμβαίνει με την αποτέφρωση, διότι σύμφωνα με την πίστη της Eκκλησίας συνολικά ο άνθρωπος αγιάζει και χαριτώνεται.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων