30/11/2023 30/11/2023 Παραμονή της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ορχομενού. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος ανέλυσε το απολυτίκιο του Αγίου Ανδρέα: «Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος,...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 19:11

Εορτή του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ορχομενού

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ορχομενού

Παραμονή της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ορχομενού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος ανέλυσε το απολυτίκιο του Αγίου Ανδρέα: «Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος».

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος εν συντομία αναφέρθηκε στον Άγιο Ανδρέα και ευχήθηκε σε όλους οι πρεσβείες του Αγίου να τους συνοδεύουν.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων