19/01/2024 19/01/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά. Ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Θηβών και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του σχολείου,...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 16:46

Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Θηβών και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του σχολείου, με την συμμετοχή των μαθητών, του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους μαθητές αναφέρθηκε στο λόγο του Μεγάλου Βασιλείου «Πρὸς τοὺς νέους, ὅπως ἂν ἐξ ἑλληνικῶν ὠφελοῖντο λόγων», που είναι πάντα επίκαιρος, τονίζοντας διάφορα σημεία της ομιλίας του άριστου παιδαγωγού και Μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς.

Παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Κάστιζας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την παρουσία των αρχών και των πιστών της περιοχής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων