04/10/2022 04/10/2022 Το εξάμηνο μνημόσυνο του π. Δημητρίου Αργυρίου και το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αρσενίου Γιαννακούλια τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ....
04 Οκτωβρίου, 2022 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 - 9:59

Ετήσιο Μνημόσυνο π. Αρσενίου Γιαννακούλια – Εξάμηνο Μνημόσυνο π. Δημητρίου Αργυρίου

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο π. Αρσενίου Γιαννακούλια – Εξάμηνο Μνημόσυνο π. Δημητρίου Αργυρίου

Το εξάμηνο μνημόσυνο του π. Δημητρίου Αργυρίου και το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αρσενίου Γιαννακούλια τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως και Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Αργυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο μακαριστό π. Δημήτριο και στην προσφορά του στην Ενορία και την Τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Το μνημόσυνο π. Αρσενίου Γιαννακούλια

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ασωπίας (Τσάτσαρι) και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής π. Αρσενίου Γιαννακούλια.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, στον Απόστολο Ανανία, στο Ρωμανό το Μελωδό, στους καλλικέλαδους ψάλτες Όσιο Ιωάννη Κουκουζέλη και Όσιο Γρηγόριο Δομέστικο, αλλά και στο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που εορτάζει η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μακαριστό Ηγούμενο π. Αρσένιο και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Φωτογραφικό υλικό:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων