08/03/2022 08/03/2022 Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ τελέσε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσπιών, την Κυριακή της Τυρινής (6 Μαρτίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Καραμαρούδης. Στο τέλος του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε...
08 Μαρτίου, 2022 - 17:44

Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στις Θεσπιές

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στις Θεσπιές

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ τελέσε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσπιών, την Κυριακή της Τυρινής (6 Μαρτίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Καραμαρούδης. Στο τέλος του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Εμμανουήλ, ο οποίος διηκόνησε για 26 χρόνια στις Θεσπιές, ως ιερεύς και εκπαιδευτικός, συμμετέχοντας στην κηρυκτική, κατηχητική και εν γένει πνευματική διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας, και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της συγχωρήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ανοίγεται μπροστά μας. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ζήτησε συγχώρεση από όλους κι έδωσε συγχώρεση σε όλους ευχήθηκε καλή δύναμη στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών, όπου και τέλεσε τα μνημόσυνα των γονέων του Εφημερίου του Ναού π. Παναγιώτη Κανιάρη και των γονέων της νεωκόρισσας του Ναού. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας τη δύναμη της ελεημοσύνης, η οποία θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γνωρίζει η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου, καθώς και τη δύναμη της προσευχής αναφερόμενος στην Κυριακή προσευχή, που μας παρέδωσε ο Κύριος. Και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων των οποίων τέλεσαν τα μνημόσυνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων